(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Mandlové hříbečky
Potřebné ingredience
120 g másla 100 g mletých mandlí 100 g hladké mouky 35 g práškového cukru 2 lžíce rumu
Postup přípravy
Sypké přísady smícháme v misce s máslem a s rumem. Těsto necháme v chladnu odpočinout asi 30 – 45 minut. Na pomoučeném vále vyválíme placku a vypichujeme hříbečky. Pozor – pečeme ve velmi mírně vyhřáté troubě do světležluta.
Vychladlé slepujeme zavařeninou nebo máslovým krémem s kávovou příchutí. Kloboučky namáčíme v čokoládě. Špičku nožičky potřeme bílkem a namočíme v mletých pistáciích nebo v mletých mandlích přibarvených bretonem.
Vychladlé slepujeme zavařeninou nebo máslovým krémem s kávovou příchutí. Kloboučky namáčíme v čokoládě. Špičku nožičky potřeme bílkem a namočíme v mletých pistáciích nebo v mletých mandlích přibarvených bretonem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé